flxbl maakt afdelingen marketing en communicatie sterker met freelancers in een flexibele schil.

Hoe het werkt? Telkens als jouw afdeling tijdelijke ondersteuning nodig heeft, levert flxbl de juiste freelancer. Na verloop van tijd ontstaat een flexibele schil met ervaren, zelfstandige professionals die naadloos passen bij jouw afdeling. flxbl zorgt daarnaast voor de regie en bewaakt de kwaliteit. We hanteren hiervoor een vast stappenplan dat we bij elke opdracht toepassen.

Het idee voor flxbl is ontstaan bij opdrachtgever SNS Bank. In twee jaar tijd ontwikkelden we samen met de betrokken managers van de bank een flexibele schil met zo’n twintig freelancers. Een aantal goede freelancers – die al voor SNS werkten – zijn gebleven. Via het netwerk van flxbl zijn er verschillende ervaren professionals bij gekomen.
In de huidige flexibele schil van SNS zitten onder meer communicatieadviseurs, online marketeers, tekstschrijvers en contentmanagers. Zij hebben allen ervaring in de financiële dienstverlening, kennis van B2C/online communicatie en de meesten werkten eerder voor SNS Bank.

Afdelingen met een flexibele schil zijn:
Flexibeler >> je kunt tijdelijke pieken makkelijk opvangen met ervaren professionals;
Leniger >> je kunt veel sneller reageren op interne vragen;
Goedkoper >> denk aan de SEO-expert die je niet elke dag nodig hebt. Hij/zij staat niet op de loonlijst, maar zit wel in de flexibele schil;
Sterker >> een goede flexibele schil zorgt ervoor dat specifieke deskundigheid ook wordt gedeeld met de vaste medewerkers. Zo profiteert de afdeling ook van de kwaliteit van de freelancers.

flxbl heeft drie gouden huisregels:
1) We leveren nooit eenmalig een freelancer. We werken alleen duurzaam samen met opdrachtgevers om een flexibele schil op te zetten;
2) We ‘schuiven’ niet met cv’s van mensen die we zelf niet kennen. Wij kennen al onze freelancers (ook omdat we heel vaak zelf met hen samenwerkten);
3) Als we denken dat we een bepaalde zp’er niet in ons bestand hebben, geven we dat eerlijk aan en sturen we niet de cv van een “misschien bijna passende” kandidaat.

Lees hier meer over de mensen achter flxbl